esmaspäev, 3. juuni 2019

Kokkuvõte õppeaastast

13.09.2018 kinnitas kooli direktor Anneli Errit allkirjaga, et tahame jätkata UNESCO ühendkoolina. Kooli õppekavas väärtustatakse kestlikku arengut ja vastutustundliku maailmakodaniku kujundamist. Meil on gümnaasiumiõpilastele valikaine "Globaliseeruv maailm".

2018/2019.õppeaastal on TTG tegevused UNESCO ühendkoolina olnud tavapärased. Me oleme jäänud kindlate tegevuste juurde, mis aastate jooksul on näidanud mõttekust. ÜRO tähtpäevadest tõstsime esile toidupäeva, inimõiguste päeva, naistepäeva ja tervisepäeva. Sügisel olid 7.-9.klassidele erinevad tegevused maailmanädala raames. Koordinaator Ave Teder osales õppekäigul Soome koolidesse sügisel 2018. Võtsime osa kliimakonverentsi flashmobi üleskutsest detsembris 2018. Jaanuaris 2019 oli gümnaasiumiõpilastele loeng Tartu Ülikoolist "Kuidas rahvaluule ühiskonnas toimib? Ajarännak folkloori kaudu". Näitus "Millist maailma tahame aastaks 2030?" oli kooli aatriumis vaadata veebruarikuus. Kevade võtsime vastu peakatete show`ga: põhikooli tüdrukud tegid taaskasutuse raames uhkeid kübaraid ja korraldasid etenduse. Aprillikuus oli mitu tervisteemalist tegevust ja maikuu oli pühendatud laulupeole. 4.-6.klasside lapsed võtsid osa joonistusvõistlusest, käisid vaatams temaatilist näitust rahvusraamatukogus ja osalesid vaimse pärandi töötoas.

BSP raames teguseb biloogia õpetaja Lemmi Jõe, kes on rõhu pannud ranniku- ja linnuvaatluse temaatikale, võttes õpilastega osa erinevatest projektidest.

Koordinaator osales 1.02.2019 seminaril "Sustainable development" ja 30.05.2019 "Naised maailma hariduses".

Järgmise aasta plaanid seame täpselt paika septembris 2019. Kindlasti jätkame ÜRO tähtpäevade tähistamisega, toome Mondost ühe näituse ja jaanuaris 2020 on loeng Läänemere mikroprügist.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar