teisipäev, 13. märts 2018

Abiturient Armani Pogosjan esindas TTGd simulatsioonis

Siin on Armani tagasiside:

"Kirjutan ÜRO moodulsimulatsiooni arvustust. Tegemist oli 6-tunnise ÜRO istungi mooduliga, mis koosnes arvukatest väitlemistest, kõnedest ning debattidest. 

Üritus viidi läbi 32.keskkoolis, toitlustus ja organisaatorlik pool oli hea ning sujuv. Mina esindasin Brasiiliat. Päevaülesandeks oli meediaga seotud deklaratsiooni koostamine, olemasolevate punktide arutamine ning uute punktide lisamine hääletuse teel. Meie rühmas paistsid silma Venemaa esindajad, kes suutsid väga oskuslikult jäljendada Venemaa poliitilisi põhimõtteid ning hoiakuid. Selle tulemusena sündis huvitav vastasseis demokraatia ja totalitaarse diktatuuri vahel. Meie, demokraatia kaitsjad, pidime samuti oskuslikult väitlema ning veenma teisi, et nad ei alluks Venemaa provokatsioonile. Mõned väitlused ning debatid läksid nii tuliseks, et vahele pidi sekkuma nn “õhtujuht”. 

Kõige huvitavam minu jaoks oli see, et pärast viit tundi töötamist, punktide kaitsmist ning väitlemist pidi lõppetapina hääletama täiustatud resolutsiooni poolt või vastu. Resolutsioon ei läinud läbi, sest vajalikku 2/3 poolt hääletajaid ei saanud kokku. Meie viietunnine töö läks kolinal prügikasti, resolutsioon jäi muutmata, edasiminekut ei toimunud. 

Sellegi poolest oli väga huvitav tutvuda uute inimestega, aktiivsete noortega. Samuti tutvusin Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni n-ö letitagusega, nägin demokraatia häid ja halbu külgi. Igal juhul ma ei kahetse, et osalesin selles."



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar